Search This Blog

Tuesday, November 23, 2010

Tinggal sehelai sepinggang

2010/11/22

MELAKA: Dua beradik tinggal sehelai sepinggang apabila dua rumah papan yang menjadi kediaman mereka di Lorong Haji Baba, Kampung Pasir Puteh, Bachang, dekat sini, musnah dalam kebakaran, kira-kira jam 2 petang, semalam. 

Kejadian yang dipercayai bermula dengan satu letupan kecil itu, turut memusnahkan sebuah Proton Iswara yang diletak dalam garaj, selain sejumlah wang tunai dan barang kemas untuk hantaran perkahwinan milik anak mangsa.
Pemilik rumah, Anisah Saad, 50, dan adiknya, Salbiah Saad, 44, bagaimanapun lega apabila anaknya, Hairul Nizam Anwar, 26, sempat menyelamatkan sebuah Proton Wira yang turut diletak di situ dengan nekad memecahkan cermin hadapan kereta.
Itulah saja harta kami yang terselamat, yang lain termasuk sejumlah wang hasil perniagaan dan barangan kemas untuk hantaran Hairul Nizam pada 9 Mac depan sudah musnah, katanya ketika ditemui, semalam. 

Hairul yang tergamam dengan kejadian itu, sebelum itu bergegas pulang dari tempat kerjanya di sebuah kilang di Krubong untuk membantu tetapi hanya sempat menyelamatkan Proton Wira miliknya diletak di luar perkarangan rumah.

No comments:

Post a Comment