Search This Blog

Saturday, November 13, 2010

Tiga penjenayah Geng Minyak tumpas


13/11/2010 3:29pm

SHAH ALAM – Tiga penjenayah dipercayai anggota “Geng Minyak” ditembak mati oleh polis di Jalan Kerjaya, Glenmarie di sini awal hari ini.
Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk A. Thaiveegan berkata, ketiga-tiga lelaki itu yang baru sahaja selesai merompak sebuah stesen minyak di Jalan U1/1 pada kira-kira 4.15 pagi bertembung dengan sepasukan polis yang sedang melakukan rondaan mencegah jenayah di kawasan itu.
Mereka cuba melarikan diri dengan sebuah kenderaan sebelum terbabas di bahu kiri jalan kira-kira dua kilometer dari stesen minyak yang disamun.
"Ketiga-tiga suspek yang bersenjatakan parang kemudian keluar dan cuba menyerang polis menyebabkan anggota saya tiada pilihan selain melepaskan beberapa das tembakan menyebabkan kesemua mereka tersungkur di tempat kejadian,” katanya kepada pemberita di tempat kejadian.
Thaiveegan berkata, kesemua suspek terbabit dipercayai berasal dari Cheras, Selangor dan dalam tempoh sebulan lepas, geng itu disyaki terbabit dalam kejadian samun stesen minyak di Monteres dan Bukit Subang, di sini dan terbaru di Glenmarie. – Bernama

No comments:

Post a Comment