Search This Blog

Wednesday, November 3, 2010

PGM rampas mercun bernilai RM32,00003/11/2010 6:26pm

TUMPAT - Pasukan Gerakan Marin (PGM) Pengkalan Kubor merampas 47 kotak mercun dan bunga api pelbagai jenis bernilai RM32,000 yang diseludup dari negara jiran selepas menahan sebuah lori dan sebuah bot di pangkalan haram Pulau Tengkorak di sini, awal hari ini.
Penolong Pegawai Pemerintah Markas Operasi PGM Pengkalan Kubor, ASP Wan Ismail Wan Mamat berkata, beberapa orang lelaki yang terbabit dalam penyeludupan pukul 4 pagi itu berjaya meloloskan diri dalam cuaca gelap.
“Semua rampasan termasuk jenis Caizhu Yin Bin, Big Mama, Wan Shi Ru Yi dan Red Fire Cracker diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya kepada pemberita di sini.
Menurut Wan Ismail, sebelum itu Unit Risikan Marin telah menerima maklumat berhubung kegiatan penyeludupan mercun di pangkalan haram itu dan membuat pemantauan lebih enam jam sebelum menahan lori dan bot berkenaan di pinggir Sungai Golok.
Beliau berkata, beberapa lelaki yang sedang mengangkut kotak-kotak berisi mercun ke dalam lori dari bot berkenaan bagaimanapun telah melarikan diri sebaik menyedari kedatangan anggota pasukan itu. – Bernama

No comments:

Post a Comment