Search This Blog

Monday, November 15, 2010

Pemuda mati tertiarap
KULAIJAYA – Seorang pemuda yang bekerja sebagai ejen penjual telefon bimbit ditemui meninggal dunia di rumahnya di Jalan Bunga Kertas 1, Taman Sri Muhibah, di sini kira-kira jam 4.30 petang, semalam.

Ketua Polis Daerah Kulaijaya, Superintendan Zulkefly Yahya berkata, mangsa, Kang Kim Loon 27, yang ditemui dalam keadaan tertiarap dan berlumuran darah dipercayai dibunuh.

“Kami menerima panggilan telefon daripada orang awam berhubung penemuan mayat mangsa di rumahnya.

“Mangsa ditemui tertiarap di dalam bilik tidur di tingkat atas rumahnya dalam keadaan berlumuran darah dipercayai akibat dipukul di bahagian kepalanya,” katanya kepada Sinar Harian.

Zulkefly berkata, motif kejadian masih belum dikenal pasti manakala siasatan berhubung kes berkenaan akan diteruskan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan bagi memastikan motif dan suspek yang terlibat.

Sementara itu, menurut salah seorang rakan mangsa yang enggan dikenali, mangsa yang berasal dari Melaka itu seharusnya menghadiri sebuah mesyuarat pada hari kejadian namun tidak menghadirinya dan gagal hubungi.

Kemudian rakannya itu bertindak menjejaki mangsa di rumahnya namun menemui mangsa yang sudah meninggal dunia dalam keadaan berlumuran darah sebelum menghubungi pihak polis.

Sinar Harian difahamkan, mangsa yang masih belum berkahwin tinggal berseorangan di rumah manakala rakan serumahnya telah pulang ke kampung sejak seminggu lalu.

No comments:

Post a Comment