Search This Blog

Tuesday, November 9, 2010

Pekerja pusat kebajikan dituduh bunuh remaja Autisme


09/11/2010 2:32pm

PETALING JAYA 9 Nov. — Seorang pekerja pusat kebajikan hari ini dihadapkan ke Mahkamah Majistret atas pertuduhan membunuh seorang remaja yang menghidap autisme dua minggu lepas.
S. Tirupathi, 26, hanya mengangguk faham terhadap pertuduhan itu yang dibacakan di hadapan Majistret Mohamad Ibrahim Mohammad Ghulam.
Bagaimanapun tiada sebarang pengakuan direkodkan.
Dia yang tidak diwakili peguam didakwa membunuh Brian Goh Kah Heng, 19, di sebuah rumah beralamat No 38, Jalan 18/19, Taman Kanagapuram, dekat sini, antara jam 10.30 pagi hingga 11.30 pagi pada 24 Okt lalu.
Tirupahthi, yang kelihatan muram, didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.
Pendakwaan dijalakan Timbalan Pendakwa Raya Rehab Abdul Shukur yang memohon tarikh sebutan bagi mendapatkan laporan kimia.
Mahkamah menetapkan 5 Jan depan untuk sebutan kes. Dalam kejadian itu, akhbar melaporkan remaja terbabit ditemui tidak sedarkan diri di rumah kebajikan itu di Seksyen 18, di sini sebelum dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk rawatan kira-kira 1 tengah hari.
Hasil bedah siasat mendapati terdapat unsur jenayah menyebabkan kematian remaja itu dan pada masa sama terdapat kesan kecederaan pada dubur mangsa dipercayai dijolok menggunakan cota. — Bernama

No comments:

Post a Comment