Search This Blog

Monday, November 15, 2010

Orang Asli maut selepas motosikal terbabas


KUALA LUMPUR - Seorang lelaki Orang Asli maut selepas motosikal yang ditunggangnya terbabas dan melanggar pembahagi jalan di Kilometer 16.7 Lebuhraya Guthrie menghala Shah Alam dekat sini awal hari ini.

Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Selangor Supt Che Hussin Omar berkata mangsa dikenali sebagai Hapet@Azmi Aseh, 39, berasal dari Kampung Orang Asli, Bukit Bangkong, Sungai Pelik, Sepang.

"Dalam kejadian kira-kira pukul 1.20 pagi tadi, mangsa dipercayai terbabas lalu melanggar pembahagi jalan di sebelah kiri dan tercampak ke lorong motosikal.

"Ekoran kejadian itu, mangsa mengalami kecederaan parah di kepala sebelum meninggal di Hospital Sungai Buloh," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata, keluarga mangsa telah dimaklumkan mengenai kejadian itu dan polis dimaklumkan mangsa, yang juga pekerja buruh binaan, dalam perjalalan ke tempat kerja.

Di IPOH, seorang penunggang motosikal, Fakaruddin Ishak, 40, maut selepas merempuh kenderaan pacuan empat roda di km 23.6 Jalan Kuala Kangsar-Gerik hari ini.

Ketua Polis Daerah Gerik Supt Mahad Nor Abdullah berkata, dalam kejadian pada pukul 11.45 pagi itu, Fakaruddin dikatakan dalam perjalanan dari Gerik ke Kuala Kangsar.

No comments:

Post a Comment