Search This Blog

Saturday, November 13, 2010

Murid koma 12 hari mati di hospital
2010/11/13

LENGGONG: Hampir setiap hari dia mendesak dibelikan tudung labuh dan telekung baru walaupun sudah memilikinya sebelum dia dilanggar kereta akhir bulan lalu. 

Tetapi semalam dia menghembuskan nafas terakhirnya, kata Salleh Abdullah yang kehilangan anak bongsunya selepas koma 12 hari akibat kemalangan pada 31 Oktober lalu.Fatin Nur Shahirah, murid Tahun Lima Sekolah Kebangsaan Bukit Balai (SKBB) Lenggong meninggal dunia di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipoh pada jam 12.30 tengah hari semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah hari di Kilometer 1 Jalan Lenggong-Grik, depan Dataran Lenggong, mangsa yang berjalan bersama rakannya, Nursuhana Taruddin, 12, tercampak ke atas jalan selepas dilanggar sebuah kereta dari arah Grik menuju Lenggong menyebabkan kulit kepala mangsa mangsa pecah dan koma. 

Salleh, 68, dari Kampung Sira di sini, berkata beliau hairan dengan perubahan sikap Fatin yang kerap mengamuk apabila permintaannya itu tidak dipenuhi sehinggalah isterinya, Arabiah Alias, 58, bersetuju membelinya sehari sebelum kemalangan itu. 

Sebelum kejadian itu juga, dia menyatakan mahu makan laksa kegemarannya sepuas-puasnya di rumah ibu sepupunya, Norhazita Taruddin di Kampung Pecah Batu di kampung bersebelahan dan mahu makan piza yang akan dibelinya, katanya. 

Beliau yang juga peniaga ayam di Pasar Lenggong di sini berkata, ketika itu anaknya bersama rakan dari rumahnya pergi berjalan kaki ke Kampung Pecah Batu terletak bersebelahan kampungnya selepas meminta izin ibunya. 
Anak saya dilanggar se kereta yang dipandu lelaki berasal dari Kampung Pahit, Grik yang menghala ke Lenggong tetapi rakannya, Nursuhana selamat. 

Saya dan keluarga terkilan kerana dia tidak sempat memakai tudung labuh serta telekung baru dan hasratnya untuk makan laksa kegemarannya tidak tercapai. Bagaimanapun, kami reda dengan takdir Allah ini, katanya. 

No comments:

Post a Comment