Search This Blog

Monday, November 15, 2010

Mungkin rasa cemburu jadi motif
PETALING JAYA – Seorang jiran, Azmin Jusoh, 51, yang melihat Haryadi mati dengan beberapa tikaman di Taman Desaria, di sini, menceritakan bahawa mangsa yang tinggal di tingkat lima turun ke tingkat dua melalui tangga untuk meminta bantuan. 

Menurutnya, isteri mangsa turut berada bersama mangsa ketika kejadian kerana Azmin sempat bertanya kepada wanita itu sebelum ditahan polis bagi siasatan lanjut. 

Azmin menceritakan semula kepada :Sinar Harian :inti pati perbualannya bersama wanita itu. 

Katanya, isteri mangsa diekori hingga ke rumahnya oleh enam lelaki warga Indonesia yang dipercayai turut dikenali pasangan suami isteri itu. 

"Wanita itu beritahu saya, sebaik dia tiba di rumah, kumpulan enam lelaki itu bertanya tentang suaminya dan ingin bertemunya sebelum dua daripadanya masuk ke dalam rumah bertemu mangsa," katanya. 

Berdasarkan perbualan yang tidak mahu diceritakan, berlaku satu pertikaman lidah sebelum berlaku pergaduhan dan beberapa lagi suspek turut masuk ke dalam rumah sebelum menikam mangsa yang melawan bagi mempertahankan diri. 

“Wanita itu juga sempat menceritakan kepada saya bahawa selepas mangsa sudah separuh nyawa akibat tikaman teruk, kumpulan lelaki itu melarikan diri sebelum pasangan itu nekad turun ke tingkat dua bagi meminta bantuan daripada seorang kenalan, tetapi si suami rebah tidak lama selepas tiba di rumah kenalannya," katanya. 

Azmin berkata, dia sendiri sempat melihat Haryadi menjerit-jerit meminta tolong di hadapan rumah kenalannya itu dan Azmin terus melaporkan kejadian kepada pengerusi persatuan penduduk. 

Pengerusi persatuan penduduk, Hamsar Samiri, 52, berkata, dia segera menghubungi talian kecemasan sebelum menghubungi polis bergerak di kawasan berhampiran. 

Katanya, pergaduhan dipercayai berpunca daripada cemburu atau cinta tiga segi membabitkan enam lelaki Indonesia (suspek) dan suami isteri itu.

No comments:

Post a Comment