Search This Blog

Friday, November 5, 2010

Kanak-kanak maut kebakaran
KUALA LUMPUR – Seorang kanak-kanak lelaki yang sedang tidur maut selepas kediaman didiami keluarganya di tingkat dua, sebuah rumah kedai di Central Point, Taman Sri Gombak, di sini, terbakar. 

Dalam kejadian kira-kira 11.30 pagi itu, Praveen Annadhurai, 3, ditemui parah melecur di kepala dan tangan kanannya, dibawa ke klinik berham:piran, tetapi disahkan meninggal dunia selepas itu. 

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Selayang, Zakaria Aini berkata, anak bongsu daripada enam beradik itu dikatakan sedang tidur bersama kakak dan abangnya di bilik berasingan. 

“Kakak dan abangnya yang tidur di bilik berasingan dengan adik mereka sempat menyelamatkan diri, tetapi Praveen pula terperangkap semasa kebakaran berlaku. 

“Ketika bomba tiba, mangsa ditemui dalam keadaan parah sebelum kami menghantarnya ke klinik berhampiran, tetapi dia disahkan meninggal dunia tidak lama kemudian,” katanya. 

Mayat kanak-kanak itu kemudian dibawa ke Hospital Selayang untuk bedah siasat. 

:Zakaria berkata, kebakaran hanya membabitkan tingkat dua di bangunan rumah kedai tiga tingkat yang dipadamkan oleh anggota bomba daripada Selayang, Gombak Selatan dan Rawang. 

Menurutnya, punca kejadian dan kerugian masih lagi disiasat. 

Difahamkan, ketika kejadian, kedua ibu bapa Praveen dan adik-beradik lain keluar membeli barang rumah.

No comments:

Post a Comment