Search This Blog

Thursday, November 25, 2010

Geng Black tumpas

BURU...Wan Abdul Bari menunjukkan gambar suspek yang dikehendaki polis.
BURU...Wan Abdul Bari menunjukkan gambar suspek yang dikehendaki polis.SAKIT...perut Ai Ling yang luka dirodok.
SAKIT...perut Ai Ling yang luka dirodok.


KUALA LUMPUR: Seorang lelaki ditahan manakala rakannya diburu selepas dipercayai meragut dan merodok pinggang serta belakang seorang wanita sebanyak empat kali di Taman Sri Sentosa, Jalan Klang Lama, di sini, 12 November lalu.
Kedua-dua suspek yang dikenali sebagai Geng Black diburu selepas aktif melakukan 10 kes samun di tepi jalan di sekitar Lembah Klang.
Suspek berusia 25 tahun itu yang juga seorang kelindan lori diberkas di rumahnya di Taman Sri Sentosa, di sini, kira-kira jam 9.45 malam kelmarin.
Namun, polis masih memburu rakannya yang kini masih aktif meragut dan menyamun mangsa.
Suspek kedua dikenali sebagai Mohd Sufi Usman, 21, dan alamat terakhirnya di Taman Sri Sentosa.
Ketua Polis Brickfields, Asisten Komisioner Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid, berkata dengan penangkapan Geng Black itu dapat menyelesaikan 10 kes samun di tepi jalan di sekitar Lembah Klang.
“Kami (polis) merampas dua topi keledar dan pisau yang dipercayai digunakan mereka untuk memukul dan merodok perut serta belakang mangsa,” katanya pada sidang media di pejabatnya di sini, semalam.
Wan Bari berkata, beliau meminta orang ramai yang mengenali suspek kedua menyalurkan maklumat ke talian 03-22744465.
Sebelum ini, akhbar ini melaporkan mengenai pinggang dan belakang seorang gadis dirodok empat kali dengan pisau selepas dia cuba mempertahankan beg tangannya daripada diragut dua lelaki bermotosikal ketika berjalan bersama rakannya di Taman Sri Sentosa, Jalan Klang Lama, di sini.
Dalam kejadian kira-kira jam 2 petang itu, mangsa, Toh Ai Ling, 19, terbaring berlumuran darah sebelum dihantar ke hospital untuk mendapatkan rawatan kecemasan akibat kecederaan serius pada buah pinggangnya.

Sementara itu, Ai Ling ketika ditemui di PPUM menyatakan rasa kesal dengan tindakan suspek.

No comments:

Post a Comment