Search This Blog

Wednesday, November 3, 2010

Gadis, teman lelaki dicariTELUK INTAN - Seorang gadis, T Thivya Priya, 16, dipercayai hilang selepas mengikut teman lelakinya, V Gobi sejak 11 Oktober lalu.

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Goh Kok Liang berkata, kehilangan disedari ibu gadis itu ketika mahu menjemput anaknya pulang dari sekolah dan dimaklumkan gadis itu tidak ke sekolah.

Menurutnya, laporan polis dibuat keluarga pelajar Tingkatan 4 di salah sebuah sekolah di sini selepas terputus hubungan dan tiada khabar berita.

“Hasil maklumat daripada ibu gadis berkenaan, memang ada sistem pesanan ringkas (SMS) yang diterimanya tetapi sejak kebelakangan ini, tiada SMS yang dihantar oleh anaknya itu.

“Kita mencari kedua-dua mereka dan jika orang ramai mempunyai maklumat mengenai gadis ini serta teman lelakinya, diminta terus berhubung dengan pihak polis,” katanya pada satu sidang media yang diadakan di Ibu Pejabat Polis (IPD) Hilir Perak, di sini, semalam.
Katanya, gadis berkenaan yang juga merupakan ahli Ikatan Relawan Rakyat (Rela) tinggal bersama keluarganya di Jalan Padang Tembak, di sini.

Sementara itu, Kok Liang turut memaklumkan pihak media, polis berjaya menahan dua lelaki di Port Dickson, Negeri Sembilan yang membawa kepada penemuan sebuah kereta jenis Toyota Camry yang dilaporkan hilang di Jalan Merbuk, di sini bulan lalu.
Menurutnya, kejadian itu disedari pemiliknya yang memberhentikan kenderaan miliknya untuk membeli pisang goreng.

No comments:

Post a Comment