Search This Blog

Friday, November 19, 2010

Cedera batu jatuh di lebuh raya


Mohamad Radzuan Taib menunjukkan tulang rusuknya yang patah akibat kereta dinaikinya merempuh batu besar, baru-baru ini.


IPOH 18 Nov. – Seorang pesara Jabatan Bomba dan Penyelamat patah tulang rusuk kanan selepas kenderaan dipandu anaknya merempuh seketul batu besar yang menghempap laluan di Kilometer 260 Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) dekat Jelapang di sini, Selasa lalu.
Dalam kejadian kira-kira pukul 5.45 pagi itu, kaki kanan Mohamad Radzuan Taib, 53, turut cedera akibat tertusuk serpihan dashboard kereta Myvi tersebut manakala anaknya, Shafiq Affandi, 24, hanya cedera ringan.
Menurut Shafiq Affandi, dia bersyukur kerana sempat membrek kereta itu setelah ternampak ketulan batu tersebut yang betul-betul jatuh di tengah laluan itu.
“Semasa kejadian, saya bersama ayah dalam perjalanan dari Taiping ke Kuala Lumpur atas urusan kerja dan selepas melalui Terowong Menora, sebuah lori dipandu begitu rapat di belakang kami.
“Tidak sampai 500 meter selepas itu, saya terperanjat besar apabila di hadapan saya terdapat seketul batu besar yang sudah jatuh di atas jalan,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment