Search This Blog

Sunday, October 31, 2010

Warden kejut pelajar dengan seterika panasSITI Fatimah Yusof menunjukkan kesan seterika di lengan Muhammad Fairus di rumahnya di Kampung Anak Keranji, Pasir Mas, semalam.


PASIR MAS 30 Okt. - Niatnya memang baik, mahu pelajarnya bangun awal pagi dan solat subuh.
Namun tindakan menekapkan seterika panas untuk mengejutkan mereka ketika tidur merupakan sesuatu yang keterlaluan, apatah lagi dilakukan oleh seorang pendidik sepertinya.
Akibatnya, pelajar yang terkena seterika panas itu melecur dan mengalami kesakitan berpanjangan.
Dalam kejadian kira-kira pukul 6.15 pagi 12 Oktober lalu, Muhammad Al-Hakim Mat Nawi, 16, dan adiknya, Muhammad Fairuz, 14, bersama 12 rakan mereka tidur di asrama Sekolah Menengah Kebangsaan Bunut Susu di sini.
Kedua-dua mereka melecur di kaki dan lengan selepas guru terbabit yang juga warden asrama menggunakan seterika untuk mengejutkan mereka berdua termasuk sembilan pelajar lain.
Menurut Muhammad Al-Hakim, guru itu berbuat demikian kerana mereka tidur terlalu nyenyak dan tidak bangun seperti biasa untuk solat subuh.
"Selalunya kami bangun pukul 6 pagi untuk solat subuh tetapi pada hari itu, sebahagian besar pelajar di bilik itu tidur nyenyak.
"Saya terkejut jaga apabila terasa panas pada bahagian kaki dan sebaik sedar, nampak dengan jelas cikgu berdiri sambil memegang seterika panas.
"Pada masa itu dalam bilik kami ada 14 pelajar tetapi tiga daripada kami telah bangun lebih awal dan mereka terselamat," katanya ketika ditemui, di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment