Search This Blog

Wednesday, October 6, 2010

Tumbuk pembunuh anakSHAH ALAM - Bekas Setiausaha UMNO Bahagian Klang, melepas geram de�ngan menumbuk seorang bekas polis selepas Mahkamah Tinggi di sini menjatuhkan hukuman gantung sampai mati terhadap lelaki yang membunuh anaknya dan pengasuh kanak-kanak itu, tujuh tahun lalu. 

"Kurang ajar!" jerit Shohimi Shafie, selepas menumbuk dada Mohd Nahar Abu Bakar, di luar bilik mahkamah semalam, sebelum anggota polis membawa lelaki itu keluar. : 

Mohd Nahar, 34, hanya memandang Shohimi. Dia didapati bersalah membunuh anak Shohimi, Muhammad Nurosama Shohimi, 2 tahun, dan Siti Rohana Baharom, 34, di rumah No 19, Flat Cempaka, Bandar Baru Klang, pada jam 1 tengah hari, 30 Disember 2003. 

Hakim Mohd Yazid Mustafa berkata, Mohd Nahar tidak menafikan dia pergi ke kawasan flat tersebut bersama seorang yang dikenali sebagai Normah Jantan. 

Menurut hakim itu, beliau berpuas hati dengan keterangan di mahkamah bahawa pada hari kedua, Mohd Nahar mengarahkan wanita tersebut menghidupkan enjin kereta dan Mohd Nahar meng�ambil sebilah pisau di belakang kereta. 

“Saya berpuas hati pisau rambo itu miliknya,” kata Mohd Yazid. 

Berdasarkan keterangan di mahkamah dan keterangan ikut keadaan di mana Mohd Nahar berada di tempat kejadian, beliau berpuas hati Mohd Nahar menikam kanak-kanak itu dan pengasuhnya.: 

Mohd Yazid berkata, tindakan Mohd Nahar melarikan diri dari tempat kejadian dilihat seorang jiran dan tidak mendatangkan keraguan munasabah dengan keterangan pembelaan Mohd Nahar ke tempat itu untuk hisap dadah bersama rakannya, yang dikenali sebagai Wan Gemuk, di kawasan buang sampah flat tersebut. 

Katanya, seorang lagi saksi melihat Mohd Nahar menikam mangsa dan kemudian melarikan diri. 

Shohimi, 42, kini Pegawai Khas Hal Ehwal Agama kepada Pengerusi Kumpulan Bersama Naza Motor Trading. Bersamanya di mahkamah adalah isterinya, Hamidah Harun, 40. 

Beliau berkata, amat puas hati dengan keputusan mahkamah itu dan bersyukur akhirnya pembunuh anaknya itu menerima pembalasan. 

“Alhamdulillah, hukuman ini amat betul. Penjenayah itu membunuh anak kecil saya,” kata Shohimi, dengan air mata berlinangan. Isterinya yang berada di sampingnya turut menangis. 

Dalam kejadian tersebut, Muhammad Nurosama dan Siti Rohana mati selepas ditikam di kediaman pengasuh itu. Muhammad Nurosama ditikam dua kali di belakang, manakala Siti Rohana ditikam sekali di dada.

No comments:

Post a Comment