Search This Blog

Sunday, October 31, 2010

Ridzuan sempat SMS ibu sebelum terbunuhBALING 30 Okt. – Seorang bapa dapat merasakan ‘sesuatu’ telah menimpa anaknya apabila remaja itu tidak menghubungi isterinya walaupun berjanji untuk berbuat demikian selepas selesai solat Maghrib.
Menurut Hussin Hamid, 54, anaknya, Ridzuan, 17, berhubung dengan menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada isterinya, Jamilah Che Man, 52, sebelum kejadian.
“Dia janji pada ibunya untuk menghubungi menerusi telefon tetapi kami tunggu-tunggu tiada panggilan daripadanya. Ibunya lalu menelefon Ridzuan tetapi tidak berjawab,” katanya.
Beliau berkata, Ridzuan merupakan anak yang pendiam dan bakal mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tidak lama lagi.
Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Siong itu antara 43 anggota rombongan Belia 4B kampung tersebut yang melawat Genting Highlands.
Sementara itu, Amirul pula berkelakuan pelik sebelum menyertai rombongan tersebut apabila memberitahu neneknya, Siti Salmiah Mahmud, 60, bahawa dia enggan ke sekolah sampai bila-bila.
Kata-kata pelajar tingkatan satu SMK Siong tersebut diucapkan ketika Siti Salmiah memberikannya wang RM50 untuk belanja sebelum bertolak ke Genting Highlands, pukul 11.30 malam sebelum itu.
Menurut Siti Salmiah, kedua-dua ibu bapa Amirul, Md. Isa Zakaria, 42, dan ibunya, Nor Hafisah Badri, 38, adalah Orang Kurang Upaya (OKU) kerana bisu.
Katanya, selepas mengetahui kemalangan menimpa anaknya itu, Nor Hafisah enggan menjamah sebarang makanan kerana terlalu sedih.
Ibu Fahmi pula, Siti Zainab Abdullah, 58, berkata, dia reda di atas pemergian anaknya itu tetapi bersyukur seorang lagi anaknya, Mohd. Akram, 16, yang turut menyertai rombongan itu terselamat.

No comments:

Post a Comment