Search This Blog

Wednesday, October 13, 2010

Polis jamin siasat nahas maut YB Batu Sapi
2010/10/13

KOTA KINABALU: Polis memberi jaminan menjalankan siasatan menyeluruh kemalangan jalan raya yang menyebabkan Ahli Parlimen Batu Sapi, Datuk Edmund Chong Ket Wah terbunuh ketika menunggang motosikal berkuasa tinggi di Jalan Coastal di sini, Sabtu lalu. 

Setakat ini, polis sudah mengambil keterangan ahli perniagaan berusia 31 tahun yang memandu kereta mewah Mercedes Benz S320 yang dipercayai bergesel dengan motosikal ditunggang Chong.Kereta berkenaan juga sudah dihantar ke Jabatan Kerja Raya (JKR) dan Jabatan Kimia untuk dianalisis.Ketika memberi jaminan itu, Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Noor Rashid Ibrahim berkata, Polis Cawangan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Kinabalu juga sudah menyediakan lakaran tempat kejadian. 

“Saya akan memberi kenyataan lanjut selepas laporan Jabatan Kimia dan JKR diperoleh,” katanya kepada Berita Harian di sini, semalam. 

Sehubungan itu, beliau meminta masyarakat tidak membuat spekulasi kerana ia boleh mengganggu siasatan. 

Kelmarin, Kelab Penyokong Barisan Nasional (BNBBC) dilaporkan akan mengemukakan permohonan rasmi kepada Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein untuk melakukan siasatan teliti kes berkenaan. 

No comments:

Post a Comment