Search This Blog

Thursday, October 21, 2010

Pasangan dicekup cetak DVD lucah
SRI KEMBANGAN – Seorang pakar komputer yang baru habis berkursus setahun di Jepun, menggunakan kepakaran itu dengan bergiat aktif mencetak cakera video digital (DVD) lucah. 

Suspek berusia 30 tahun, memulakan ‘kerjayanya’ itu sejak empat bulan lalu, bersama teman wanitanya, 32, iaitu selepas pulang ke tanah air. 

Bagaimanapun, tindakan pasangan kekasih yang menjadikan sebuah rumah di Pangsapuri Putra Raya, Taman Pinggiran Putra dekat sini, terbongkar selepas polis menyerbu kediaman itu, kira-kira jam 4 petang kelmarin. 

Ketua Polis Daerah Serdang, Superintendan Abdul Razak Elias berkata, sebelum serbuan dilakukan, pihaknya mendapat maklumat rumah itu dijadikan lokasi pasangan kekasih itu melepaskan gian dadah. 

“Kita tidak menemui dadah tetapi sebaliknya menemui 300 keping salinan DVD lucah dan 600 keping DVD belum cetak. 

“Siasatan mendapati, suspek melakukan kerja itu kerana tidak mempunyai pekerjaan dan pendapatan diperoleh mampu menampung kehidupannya,” katanya di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Serdang, semalam. 

Katanya, polis turut merampas monitor, papan kekunci dan unit pusat pemprosesan komputer (CPU) yang mempunyai tujuh alat mencetak DVD (burner). 

Abdul Razak berkata, suspek dipercayai memasarkan DVD itu di sekitar pasar malam di utara tanah air. 

“Kita percaya abangnya yang berasal dari Perak menjadi pengedar DVD itu dan siasatan lanjut berhubung kegiatan tersebut masih diteruskan,” katanya. 

Menurutnya, ujian saringan air kencing mendapati kedua-duanya positif dadah, malah suspek wanita berasal dari Kelantan itu, mempunyai rekod jenayah lampau.

No comments:

Post a Comment