Search This Blog

Sunday, October 31, 2010

Minah rempit ditampar kakak ketika ditahan di IPKPULAU PINANG 30 Okt. - Berang dengan sikap adiknya yang tidak serik-serik ponteng sekolah dan menyertai kumpulan mat rempit, seorang wanita dalam lingkungan 20-an menampar tujuh kali remaja perempuan berusia 16 tahun itu ketika dalam tahanan polis.
Kejadian berlaku ketika dia datang dengan ibunya di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri pukul 10.15 pagi ini dan dikatakan tiba-tiba hilang sabar sejurus melihat adiknya itu bersama remaja lain ditahan polis.
Sebelum ini, remaja terbabit juga pernah beberapa kali ditahan polis atas kesalahan sama.
Anggota-anggota polis yang berada di situ kemudian menenangkan wanita tersebut dan memintanya menyelesaikan masalah itu di rumah.
Remaja perempuan berkenaan merupakan sebahagian daripada 122 orang samseng jalanan yang ditahan pihak berkuasa dalam satu operasi bermula tengah malam dan berakhir awal pagi tadi.
Operasi berkenaan melibatkan seramai 85 pegawai dan anggota dari Cawangan Trafik IPK Pulau Pinang, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Jabatan Alam Sekitar dan Jabatan Narkotik.
Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik negeri, Supritendan Wan Aziz Wan Hussain berkata, kesemua yang ditahan didapati melakukan pelbagai kesalahan termasuk tiada lesen memandu dan menunggang secara berbahaya.
"Remaja terbabit boleh dikenakan hukuman penjara lima tahun atau denda RM5,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan," katanya pada sidang akhbar, di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment