Search This Blog

Sunday, October 31, 2010

Dua pelajar maut motosikal bertembung keretaBALING 30 Okt. - Kegembiraan dua sahabat bercuti di Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong dekat sini, berakhir dengan tragedi apabila mereka maut dalam kemalangan di Kilometer 39.2 Jalan Tawar Kuala Pegang, dekat Kampung Ketemba, hari ini.
Mangsa yang terbunuh dalam kejadian pukul 5.45 pagi itu ialah S. Dhanesh Baloo, 16, dan rakannya, G. Thamotharan, 16.
Kemalangan berlaku apabila motosikal yang dinaiki bertembung dengan sebuah kereta ketika dalam perjalanan pulang dari pusat rekreasi itu ke rumah mereka di Taman Ria, Sungai Petani.
Ketua Polis daerah, Supritendan Mat Daud Mat Hassan berkata, kedua-dua penunggang dan pembonceng motosikal itu mati di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di kepala dan badan.
Katanya, pemandu kereta, Shahril Imran Mohd. Noor, 28, dan isterinya, Atifa Nabilah Mohamad, 26, serta dua adiknya masing-masing dalam perjalanan dari Butterworth ke Kampung Ketemba Masjid, Kuala Pegang, yang terletak dua kilometer dari tempat kejadian.
"Pemandu kereta berkenaan mendakwa, ketika sampai di tempat kejadian, dia nampak motosikal mangsa secara tiba-tiba memasuki laluannya menyebabkan dia tidak sempat mengelak," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment