Search This Blog

Sunday, October 31, 2010

Dua calon SPM maut nahas

2010/10/31

BALING: Dua calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) maut apabila motosikal mereka bertembung sebuah kereta di Kilometer 39.2 Jalan Sungai Petani-Baling dekat sini jam 5.45 pagi semalam. 

G Thamotharan, 17, dan rakannya S Dhinesh Baboo, 17, dari Taman Ria Jaya, Sungai Petani yang menaiki sebuah motosikal dalam perjalanan pulang dari Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Lenggong bersama rakan lain yang menaiki dua lagi motosikal sebelum dipercayai terbabas ke laluan bertentangan dan bertembung kereta Perodua MyVi.
Ketua Polis Daerah Baling, Superitendan Mat Daud Mat Hasan, berkata mangsa parah di kepala dan badan mati di tempat kejadian dan dihantar Hospital Baling, tetapi pemandu MyVi dalam perjalanan dari Butterworth ke Kampung Ketemba tidak cedera manakala dua penumpang hanya cedera ringan.
Sementara itu di IPOH, seorang wanita berusia 29 tahun maut manakala suaminya parah apabila kereta mereka terbabas di Kilometer (km) 332 Lebuh Raya Utara-Selatan di Tapah, 60 km dari sini dalam kemalangan jam 4.37 petang semalam. 

Ketua Polis Tapah, Superintendan Roslan Bek Ahmad, berkata Hong Ying Yin berasal dari Kuala Lumpur, terbunuh di tempat kejadian selepas Toyota Vios dinaikinya bersama suami, Chan Sau Yan, 32, gagal dikawal lalu terbabas dan merempuh penghadang jalan.

No comments:

Post a Comment