Search This Blog

Friday, September 24, 2010

Wang sumbangan pengebumian RM2,600 dirompak

KUCHING: Majlis pengebumian keluarga bertukar kecoh apabila didatangi empat lelaki tidak dikenali menaiki sebuah kereta lalu merompak sumbangan orang ramai RM2,600 di Batu 7, pagi kelmarin.
Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, seorang suspek menyembur pemadam kebakaran ke arah anggota keluarga dan orang ramai yang mengunjungi keluarga berkenaan menyebabkan huru-hara.
Ketua Polis Daerah Kuching, Asisten Komisioner Mun Kok Keong berkata, lelaki terbabit meluru ke arah seorang anggota keluarga ketika itu menghitung kutipan.

“Suspek menggunakan semburan pemadam kebakaran untuk mengalih perhatian supaya dapat melarikan wang dihitung seorang ahli keluarga terbabit.

“Sebaik mendapatkan wang berkenaan, suspek berlari masuk ke dalam kereta yang sedia menunggu di luar rumah dan melarikan diri,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Katanya, keluarga malang terbabit membuat laporan polis pada jam 3.15 petang di Balai Polis Batu 10 dan siasatan dijalankan bagi mengenal pasti identiti suspek.

“Disebabkan keadaan kecoh, keluarga dan orang ramai yang hadir pada majlis itu tidak dapat mengecam suspek dan rakannya. Sehubungan itu kami meminta orang ramai yang menyaksikan kejadian menghubungi polis membantu siasatan,” katanya.

No comments:

Post a Comment