Search This Blog

Tuesday, September 7, 2010

Polis panggil suami, anak sulung beri keterangan
2010/09/07

KUALA LUMPUR: Polis semalam memanggil suami serta anak sulung Datuk Sosilawati Lawiya, 47, bagi memberi keterangan berhubung kehilangan pengasas produk kecantikan Nouvelles Visages itu bersama tiga lagi individu yang dilaporkan gagal dikesan sejak 30 Ogos lalu. 

Difahamkan, suami Sosilawati yang juga ahli perniagaan warga Indonesia berusia lingkungan 40-an itu dipanggil memberi keterangan di Ibu pejabat Polis Kontingen (IPK) Kuala Lumpur kira-kira jam 3 petang bagi membantu siasatan kehilangan jutawan kosmetik itu.
Anak sulungnya, Erni Dekritawati Yuliana Buhari, 25, memberi keterangan lebih awal bagi membantu siasatan berhubung kehilangan misteri Sosilawati dan tiga yang lain itu.
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Wira Muhammad Sabtu Osman, yang mengesahkan perkara itu berkata, suami pakar kecantikan itu dipercayai mempunyai maklumat diperlukan dalam usaha menjejaki isterinya, termasuk SMS terakhir yang dikirimkan mangsa sebelum dilaporkan hilang. 

Beliau dan anaknya hanya dipanggil untuk diambil keterangan. Ini memang prosedur biasa dalam siasatan sesuatu kes jenayah. Kita berharap keterangannya dapat memberi petunjuk baru dalam merungkai misteri kehilangan ini, katanya. 

Beliau turut meminta semua pihak, termasuk anggota keluarga semua mangsa bertenang dan tidak membuat sebarang spekulasi berhubung kes itu hingga mengganggu proses siasatan.

No comments:

Post a Comment