Search This Blog

Friday, September 17, 2010

Pembunuhan kejam Sosilawati: Suspek utama turut disiasat tujuh kes jenayah komersial
2010/09/17

BANTING: Suspek utama kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga individu lain, turut disiasat polis berhubung tujuh kes jenayah komersial membabitkan nilai kerugian RM7.1 juta di Kuala Langat, sejak 2005. 

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar, berkata kertas siasatan tujuh kes itu sudah dibuka dan ada yang sudah dihantar kepada pejabat Peguam Negara untuk arahan selanjutnya.“Kes jenayah komersial bukan cepat untuk diselesaikan. Siasatan masih berjalan dan disiasat Jabatan Jenayah Komersial,” katanya pada sidang media selepas Majlis Perjumpaan Ketua Polis Negara yang baru, Tan Sri Ismail Omar dengan masyarakat Kuala Langat di sini, semalam.
Khalid berkata, kes jenayah komersial yang dikaitkan dengan suspek utama yang juga ahli perniagaan itu termasuk kes menipu, pecah amanah dan urusan penjualan tanah. 

Berhubung dengan kes kehilangan ahli perniagaan dari India pada 18 Januari lalu, beliau berkata, laporan polis mengenai kehilangannya hanya dibuat pada 8 September lalu, kira-kira seminggu selepas kehilangan Sosilawati. 

Katanya, polis Selangor tidak menerima sebarang permintaan atau maklumat daripada Kedutaan India mengenai kehilangan ahli perniagaan berkenaan. 

Khalid berkata, bagi kes membabitkan pembunuhan seorang wanita, T Selvi, 44, yang disyaki mempunyai kaitan dengan suspek utama itu, siasatan masih dijalankan dan sehingga kes membabitkan Sosilawati berlaku, polis tiada apa-apa petunjuk. 

No comments:

Post a Comment