Search This Blog

Friday, September 24, 2010

Pasangan Iran sorok dadah dalam sandal ditahan

24/09/2010 8:07pm

SHAH ALAM - Polis menahan seorang lelaki dan teman wanitanya, kedua-duanya warga Iran, yang cuba menyeludup dadah jenis syabu ke dalam negara dengan menyembunyikannya di bahagian tapak sandal yang dipakai, ketika tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang, semalam.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Selangor ACP Nordin Kadir berkata, lelaki berusia 29 tahun itu dan pasangannya, 25, yang tiba dari Doha, ditahan oleh sepasukan polis Bahagian Narkotik KLIA pada pukul 10.30 malam.
Beliau berkata, pihak berkuasa gagal menemui apa-apa yang mencurigakan dalam pemeriksaan awal, namun kemudiannya sandal yang dipakai lelaki itu kelihatan agak pelik apabila satu kesan cantuman semula dikesan di bahagian tapak sandal yang dipakainya.
"Selepas diperiksa polis menemui 975 gram dadah bernilai RM250,000 itu yang disorokkan di bahagian kedua-dua tapak kasut yang dipakai lelaki berkenaan,” katanya dalam satu persidangan media di sini hari ini.
Menurutnya polis percaya lelaki itu membuka lapisan tapak sandalnya untuk menyembunyikan dadah sebelum digam semula dan dipakainya, sebagai taktik baru untuk membawa masuk dadah ke dalam negara tanpa pengetahuan pihak berkuasa. - Bernama

No comments:

Post a Comment