Search This Blog

Friday, September 24, 2010

Mayat lelaki di celah 2 bot

SEKINCHAN: Mayat seorang lelaki ditemui terlentang tanpa baju dicelah dua bot menangkap udang berhampiran pelantar ikan di Lorong 11, Bagan Sekinchan di sini, pagi semalam.
Mayat, mangsa, Marisin Yodot, 27, berasal dari Tamparuli, Sabah, ditemui beberapa nelayan jam 10.40 pagi sebelum memaklumkan kejadian itu kepada polis.
Mangsa dipercayai mati dibunuh berdasarkan kesan tusukan objek tajam di dada, tangan, bahu dan kepala selain kesan tompokan darah ditemui pada satu daripada bot di situ.

Ketua Polis daerah Sabak Bernam, Superintendan Noor Mushar Mohamad, berkata mangsa dipercayai bekerja sebagai awak-awak dan siasatan awal tidak menolak berlaku pergaduhan sebelum dia dibunuh.

“Mayatnya ditemui beberapa nelayan yang menguruskan bot untuk keluar ke laut.

“Mangsa dipercayai baru beberapa jam mati sebelum mayatnya ditemui. Senjata yang digunakan dalam kejadian ini tidak ditemui dipercayai dibuang ke dalam sungai,” katanya di sini, semalam.

Sepasukan polis dari Unit Forensik dikejarkan ke lokasi kejadian bagi mengumpul bukti kejadian itu.

Noor Mushar berkata, susulan itu, polis kini mengesan seorang lelaki warga Thailand yang juga rakannya dipercayai boleh membantu siasatan berhubung pembunuhan itu.

Menurutnya, Myo Tino, 22, gagal dihubungi majikannya dan dia orang terakhir dikesan bersama mangsa.

No comments:

Post a Comment