Search This Blog

Tuesday, September 7, 2010

Mangsa culik 8 tahun terbit autobiografi

2010/09/06

VIENNA: Mangsa culik, Natascha Kampusch, yang dikurung di bilik bawah tanah di sebuah rumah di Austria selama lapan tahun mendedahkan penderaan dialaminya di tangan penculiknya. 

Dalam autobiografi yang akan diterbitkan minggu ini, Kampusch berkata dia dipukul 200 kali seminggu, dirantai dan dipaksa tidur bersama penculiknya, selain dikerah sebagai hamba membuat kerja rumah dalam keadaan separuh bogel.
Kampusch, kini 22 tahun, diculik ketika berusia 10 tahun oleh Wolfgang Priklopil dan dikurung di dalam bilik di bawah garaj lelaki itu di Austria.
Buku autobiografi itu bertajuk 3,096 hari merujuk kepada tempoh kurungan dilalui Kampusch, akan diterbitkan esok dalam urus niaga yang dilaporkan akan menghasilkan pendapat 1 juta (RM4.8 juta) 

Saya sekarang sudah bersedia menceritakan segala yang dialami ketika diculik, katanya. 

Kampusch berkata dia dipaksa memanggil penculiknya itu My Lord atau Maestro, dan diberitahu dia bukan lagi Natascha tetapi menjadi milik lelaki itu. 

Dia mendakwa dipukul begitu kuat oleh Priklopil sehingga tulangnya patah. Dia memarahi saya apabila saya menangis. Dia akan cekup saya di leher dan mengheret saya ke sinki membenam kepala saya dalam air sehingga saya hampir lemas. 

Kampusch berjaya melarikan diri pada usia 18 tahun pada 23 Ogos, 2006. Selepas mendapati polis memburunya, Priklopil, 44, membunuh dengan melompat di depan kereta api yang bergerak. Agensi

No comments:

Post a Comment