Search This Blog

Wednesday, September 15, 2010

Kehilangan saudagar disiasat
2010/09/15

KUALA LUMPUR: Polis Selangor semalam memulakan siasatan berhubung kes saudagar permata dari Chennai, India yang dilaporkan hilang sejak lapan bulan lalu. 

Difahamkan, kehilangan jutawan, Allal Kathan Muturaja, 34, dipercayai mempunyai kaitan dengan dua beradik peguam berusia 38 dan 41 tahun yang juga suspek utama kes pembunuhan dan bakar pengasas produk kecantikan Nouvelle Visages, Datuk Sosilawati Lawiya bersama tiga rakannya yang lain.Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar ketika mengesahkan perkara itu, berkata siasatan akan dijalankan dengan mengambil kira semua aspek, termasuk hubungan antara jutawan terbabit dengan kedua-dua suspek utama berkenaan.
“Polis tidak menolak kemungkinan semua kes orang hilang ini mempunyai kaitan antara satu dengan lain, dipercayai didalangi dua suspek yang sama,” katanya. 

“Selain kes Sosilawati, ada empat kes orang hilang lain yang dilaporkan, masing-masing dua di Selangor, manakala selebihnya di Kuala Lumpur. Ini termasuk kes Allal,” katanya ketika dihubungi semalam. 

No comments:

Post a Comment