Search This Blog

Friday, August 13, 2010

Tak mengaku tawar seks RM50

KUALA LUMPUR: Seorang wanita warga India dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, semalam, atas tuduhan menawarkan perkhidmatan seks dengan bayaran RM50 kepada seorang anggota polis pada Julai lalu.
Tertuduh, J Jayamani, 37, bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan jurubahasa mahkamah dalam bahasa Tamil di hadapan Majistret Shakirah Mokhtaruddin.
Mengikut pertuduhan dia didakwa menawarkan perkhidmatan seks dengan berkata ‘Bos jalan-jalan cari perempuan ke, ambillah saya baru RM50 sekali perkhidmatan seks termasuk bilik’,” bagi maksud persundalan kepada seorang anggota polis P Ravindran. Dia didakwa melakukan kesalahan mengikut Seksyen 372B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara tidak lebih satu tahun atau denda atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Penganggur itu turut mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan kedua kerana tinggal lebih masa di Malaysia antara 16 Jun sehingga 15 Julai lalu.

Bagi kesalahan itu dia didakwa mengikut Seksyen 15(1)(c) Akta Imigresen 1959/63 (Pindaan 2002) yang boleh dihukum mengikut Seksyen 15(4) akta sama.

Sabit kesalahan dia boleh dikenakan hukuman sehingga lima tahun penjara atau denda RM10,000 atau kedua-duanya sekali.

Kedua-dua kesalahan dilakukan di sebuah hotel di Jalan Medan, Bunus Off Jalan Masjid India di sini, pada jam 4.35 petang, 29 Julai lalu.

Shakirah kemudian menetapkan 15 September depan sebagai tarikh sebutan dan pelantikan peguam.

Pendakwaan dijalankan Pegawai Pendakwa Cif Inspektor Dr N Ghanti.

No comments:

Post a Comment