Search This Blog

Thursday, August 12, 2010

Siswa diperdaya kakak peraga pakaian dalam

KUALA TERENGGANU: Seorang siswi yang termakan pujukan ‘kakaknya’ yang dikenali melalui laman sembang untuk menghadiahkan coli sempena sambutan Lebaran tahun ini, kini dalam kebimbangan selepas gambarnya memperagakan pakaian dalam itu diugut untuk disebarkan.
Mangsa berusia 23 tahun itu bagaimanapun bernasib baik kerana tidak menurut kehendak penyamar berkenaan yang turut meminta mangsa berbogel sekiranya gambarnya itu hendak dipadamkan.
Menurut sumber, mangsa diperdaya melalui laman sembang di Internet dengan seorang kenalan pada 8 Ogos lalu kira-kira jam 10 pagi.

“Seorang kenalan di laman sembang itu memperkenalkan mangsa kepada seseorang yang didakwa kakak mangsa.

“Mangsa berjaya diyakinkan kononnya bersembang di laman maya itu dengan kakak kandung sebelum dia menurut arahan penyamar itu agar mengaktifkan kamera webnya,” katanya.

Mangsa kemudian diminta menunjukkan pakaian dalam yang dipakainya kononnya untuk memudahkan tempahan saiz pakaian berkenaan untuk dihadiahkan kepadanya sempena Lebaran nanti.

“Mangsa bersetuju dan menurut kemahuan penyamar terbabit sebelum penyamar berkenaan mendedahkan identiti sebenar sebaik memperoleh gambar seksi mangsa,” katanya. Difahamkan, sebaik mengetahui diperdaya, mangsa meminta gambarnya dipadamkan, namun penyamar terbabit memberi syarat mangsa berbogel.

No comments:

Post a Comment