Search This Blog

Thursday, August 12, 2010

Serbu pelacur jumpa mayat

KUALA LUMPUR: Operasi membanteras maksiat dan pelacuran dilancarkan sepasukan anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah Kongsi Gelap, Perjudian dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur malam kelmarin dikejutkan dengan penemuan mayat seorang wanita.
Mayat dipercayai warga asing dengan kesan jerutan pada lehernya itu ditemui ketika pemeriksaan ke atas sebuah pangsapuri di tingkat tujuh Plaza Pudu di sini.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa, berkata mayat itu ditemui ketika serbuan di beberapa unit pangsapuri di plaza berkenaan kira-kira jam 10.30 malam.

Katanya, ketika memeriksa pangsapuri di tingkat tujuh itu polis menemui dua lelaki dan dua wanita yang dipercayai pelacur di dalam sebuah bilik.

“Pemeriksaan lanjut mengesan satu bilik dalam keadaan terkunci dan selepas pemilik premis membuka bilik berkenaan, polis menemui mangsa tertiarap dalam keadaan separuh bogel.

“Hasil siasatan lanjut mendapati mayat wanita berkenaan berusia 31 tahun, malah turut menemui kesan kecederaan pada lehernya dipercayai akibat dijerut,” katanya.

Menurutnya, siasatan awal mendapati wanita yang belum dikenal pasti identiti itu meninggal dunia dalam 24 jam sebelum mayatnya ditemui.

Khairi berkata, polis menahan pemilik pangsapuri itu yang berusia 67 tahun bagi membantu siasatan.

Katanya, polis mengenal pasti motif kejadian dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Sementara itu, Khairi berkata dalam operasi itu polis menahan tiga lelaki dan tujuh wanita dipercayai pelacur.

“Pemeriksaan lanjut mendapati tujuh wanita warga China yang ditahan itu dipercayai terbabit kegiatan tidak bermoral dan menyalahgunakan pas lawatan sosial,” katanya.

No comments:

Post a Comment