Search This Blog

Wednesday, August 11, 2010

RM165,000 lesap
KUANTAN - Seorang pengusaha sebuah pasar raya besar di sini bersama seorang pekerjanya cedera dipukul empat lelaki sebelum wang tunai hasil kutipan perniagaan kira-kira RM165,000 lesap dilarikan suspek dalam satu kejadian samun di hadapan premis perniagaannya di Kampung Padang 2 dekat sini, tengah hari kelmarin. 

Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah hari itu, mangsa berusia dalam lingkungan 40an dan pekerjanya turut bergelut dengan penjenayah bagaimanapun usaha mereka menggagalkan cubaan samun itu tidak berhasil. 

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Mohd Jasmani Yusoff berkata, dalam pergelutan itu, suspek hanya sempat melarikan sebahagian daripada RM273,000 yang dibawa mangsa. 

Menurutnya, mangsa bersama seorang pekerjanya itu dipercayai membawa wang kutipan perniagaan selama tiga hari itu untuk disimpan dalam sebuah bank di Kuantan. 

“Bagaimanapun ketika berada di hadapan pasar rayanya, mereka didatangi empat lelaki menaiki sebuah kereta sebelum keluar dan meluru ke arah mangsa dan pekerjanya. 

“Suspek bertindak ganas apabila memukul kedua-dua mangsa dengan kayu sebelum merampas wang terbabit,” katanya ketika dihubungi di sini, petang semalam. 

Mohd Jasmani berkata, selepas mendapat habuannya, suspek segera melarikan diri manakala mangsa membuat laporan polis selepas mendapatkan rawatan di sebuah klinik berhampiran.

No comments:

Post a Comment