Search This Blog

Thursday, August 19, 2010

‘Pulanglah Ain’


TANJUNG MALIM: Pulanglah Ain, mak dan ayah serta adik-beradik rindukan Ain dan kami semua sedia memaafkan kesalahanmu, rayu Norsiah M Nur, 44, ibu kepada Nur Ain Syafiqa Mazri, 16, yang menghilangkan diri sejak lima bulan lalu, dipercayai mengikut teman lelaki.
Kali terakhir Nur Ain dilihat pagi 12 Mac lalu selepas ibunya menghantar remaja berkenaan ke sekolah pagi lengkap berpakaian sukan dan bertudung hitam.
Malah, ketika menghilangkan diri, Nur Ain yang juga pelajar tingkatan empat Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari itu tidak menunjukkan sebarang perubahan.
Norsiah berkata, ketika menjemput Nur Ain di sekolah pada tengah hari, kelibat anaknya itu tidak kelihatan selepas lebih sejam menunggu.
Bimbang sesuatu yang buruk berlaku, saya masuk kesekolah dan memeriksa setiap kelas di blok bangunan sekolah itu namun, gagal menemui Nur Ain.
Saya juga cuba menghubungi Nur Ain menerusi telefon bimbit namun tiada jawapan, malah rakan sekolahnya juga tidak tahu ke mana dia pergi, katanya ketika ditemui di kediaman ibunya di Kampung Sungai Jurong, Slim di sini, semalam.
Menurutnya, selepas gagal menemui sebarang petunjuk, dia membuat laporan polis di Balai Polis Hulu Bernam dan sehingga kini, mereka sekeluarga tidak menerima sebarang maklumat mengenai anaknya itu.
Norsiah berkata, seminggu selepas kejadian itu, guru sekolah Nur Ain menemuinya dan memberikan nombor telefon terkini anaknya itu yang diperolehi daripada rakan sekolah.
Saya cuba menghubungi nombor berkenaan dan daripada nada suara Nur Ain, dia seolah berada dalam ketakutan dan diawasi seseorang membuatkan saya semakin risau, katanya.
Sumber : Harian Metro

No comments:

Post a Comment