Search This Blog

Thursday, August 12, 2010

Polis minta kerjasama orang ramai kesan ibu bayi

TAMPIN: Bayi malang ditemui di depan sebuah rumah kosong di Kampung Sungai Dua, Gemencheh, dekat sini, kelmarin masih menerima rawatan di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) kerana mempunyai masalah kesihatan.
Ketua Ketua Polis Daerah, Superintendan Wooi Kooi Cheang berkata, polis masih mengesan ibu bayi berkenaan untuk siasatan lanjut.
“Buat masa ini, polis belum melakukan sebarang tangkapan berhubung penemuan bayi yang baru dilahirkan ini.

“Pada masa sama saya meminta kerjasama orang ramai mempunyai maklumat mengenai kejadian ini supaya tampil,” katanya, semalam.

Sementara itu, jurucakap Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) berkata pihaknya akan mendapatkan perintah daripada mahkamah bagi menempatkan bayi berkenaan di rumah perlindungan sebaik dibenarkan keluar daripada hospital. Dalam kejadian kira-kira jam 7.40 pagi kelmarin, bayi dibungkus dengan kain batik itu ditemui Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Sungai Dua, Mahmod L Udor.

Ketika ditemui, bayi itu masih bertali pusat dan dipercayai baru dilahirkan sebelum diletakkan di situ.

Mereka mempunyai maklumat mengenai kejadian itu boleh menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tampin di talian 06-4411221 atau 06-4411222.

No comments:

Post a Comment