Search This Blog

Sunday, August 8, 2010

Pelajar wanita maut jatuh dari tingkat 12


08/08/2010 11:01am

KUALA LUMPUR - Polis menahan seorang lelaki yang dipercayai dapat membantu kes kematian seorang pelajar wanita yang dipercayai terjatuh dari Tingkat 12 sebuah kondominium di Pantai Hill Park dekat sini petang semalam.
Sebelum itu, polis menerima panggilan kira-kira pukul 5 petang berhubung penemuan mayat wanita tersebut yang berumur 31 tahun yang juga seorang pelajar yang baru balik dari luar negara oleh penghuni di laluan kawasan letak kereta kondominium terbabit.
Ketua Polis Daerah Brickfields ACP Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid berkata mayat ditemui tertiarap dengan kesan kecederaan parah di kepala yang kemudiannya mayat itu dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk bedah siasat.
Katanya polis kemudiannya menahan suspek, seorang jurufoto yang berkeliaran di kawasan sekitar kondominium terbabit sejurus selepas penemuan mayat wanita itu.
Menurutnya, kedua-duanya dipercayai tinggal bersama di kondominium itu.
"Kami menahan lelaki terbabit dalam tempoh 24 jam bagi membantu siasatan. Setakat ini kita akan siasat sama ada wujud unsur jenayah atau sebaliknya,” katanya. - Bernama

No comments:

Post a Comment