Search This Blog

Sunday, August 15, 2010

Pelajar perempuan maut dalam kemalangan di Ipoh

IPOH: Seorang pelajar perempuan terbunuh, manakala rakannya cedera dalam kemalangan di Jalan Jelapang-Chemur di sini semalam.
Ketua Polis Trafik Ipoh, Deputi Superintendan Mohd Rodzi Rejab berkata, mangsa yang terbunuh dalam kejadian pada jam 3.55 petang itu ialah pembonceng motosikal berkenaan Nursyasirah Rosli, 15, pelajar Sekolah Menengah Amiruddin Baki, Chemur.
"Mangsa yang mengalami cedera parah di kepala meninggal dunia di tempat kejadian dan mayatnya di hantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun untuk bedah siasat," katanya.

Mohd Rodzi berkata, penunggang motosikal itu Siti Norjanah Zainuri, 15, juga dari sekolah yang sama hanya mengalami cedera ringan di tangan dan dirawat sebagai pesakit luar di hospital itu.

"Ketika kejadian, mereka dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Chemur apabila motosikal berkenaan terbabas akibat jalan licin. Akibat kejadian itu, Siti Norjanah tercampak ke tepi jalan, manakala Nursyasirah tercampak ke tengah jalan dan pada masa yang sama sebuah lori yang datang dari arah belakang merempuh mangsa," katanya.

Pemandu lori terbabit membuat laporan polis berhubung kejadian itu.-Bernama

No comments:

Post a Comment