Search This Blog

Tuesday, August 31, 2010

Parang Karat tumpas
MOKHTAR (kiri) menunjukkan sebilah parang yang dirampas daripada empat lelaki pada sidang akhbar di Johor Bahru semalam.


JOHOR BAHRU – Kerakusan sekumpulan empat lelaki bergelar Geng Parang Karat melakukan rompakan terhadap tiga buah kedai serbaneka 24 jam walaupun baru ditubuhkan awal bulan ini tidak ke mana apabila kesemua mereka ditahan dalam serbuan di sekitar Batu Pahat dekat sini Sabtu lalu.
Kesemua suspek berusia di antara 20 dan 38 tahun tersebut ditahan secara berasingan di beberapa lokasi kira-kira 45 minit selepas melakukan rompakan ke atas sebuah kedai serbaneka di Batu Pahat pada pukul 12.15 pagi.
Difahamkan, selain memakai topeng, suspek yang berpengalaman dalam dunia jenayah dan baru bekerjasama menubuhkan kumpulan tersebut juga turut menggunakan parang yang berkarat ketika melakukan rompakan.
Ketua Polis Johor, Datuk Mokhtar Mohd. Shariff berkata, dalam kejadian itu, tiga suspek cuba melarikan diri dengan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) yang dipandu seorang lagi rakan mereka selepas merampas wang daripada kaunter premis.
Katanya, polis yang menerima maklumat kemudian bergegas ke lokasi kejadian dan hasil risikan, pihaknya dapat menahan kesemua suspek di sekitar Batu Pahat 45 minit kemudian.

No comments:

Post a Comment