Search This Blog

Sunday, August 15, 2010

Mati tertembak akibat disangka monyet


BINTULU 14 Ogos - Keghairahan dua lelaki yang mempunyai hubungan persaudaraan memburu monyet liar bertukar menjadi tragedi apabila salah seorang daripada mereka terkena tembakan di Tubau dekat sini, kelmarin.
Dalam kejadian pukul 12 tengah hari itu mengakibatkan Wan Laga, 39, mati di tempat kejadian setelah terkena sebutir peluru senapang patah yang dilepaskan abang iparnya, Kamaran Baling, 55, di bahagian kepala.
Ketua Polis Daerah, Supritendan Sulaiman Abdul Razak berkata, kejadian berlaku ketika Kamaran dan adik iparnya itu sedang memburu monyet liar yang banyak berkeliaran di kawasan belukar di belakang Rumah Mabong.
Katanya, ketika itu, mangsa bertindak untuk menghalau monyet-monyet itu dari arah bertentangan manakala suspek bersedia dengan senapang patahnya untuk menembak monyet tersebut.
"Setelah melepaskan tembakan ke arah monyet itu, Kamaran melihat Wan terbaring dan mendapati adik iparnya tidak lagi bernyawa dengan kesan tembakan di kepala tidak jauh dari tempat dia melepaskan tembakan," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.
Sulaiman memberitahu, Kamaran kemudian membuat laporan di Balai Polis Bintulu dan ditahan mengikut Seksyen 304(a) Kanun Keseksaan.
Beliau menambah, mayat mangsa dibawa ke Hospital Bintulu untuk pemeriksaan lanjut.

No comments:

Post a Comment