Search This Blog

Thursday, August 26, 2010

Kesan pengintip MB
2010/08/26

SHAH ALAM: Dalang di sebalik pemasangan kamera dipercayai untuk pengintipan di pejabat Menteri Besar Selangor, akan diketahui tidak lama lagi berikutan pasukan siasatan dalaman yang ditugaskan menyiasat insiden itu berjaya mengesan kedai yang menjual peralatan itu. 

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata siasatan dalaman itu juga hampir selesai dan penemuan serta bukti yang dikumpulkan akan diserahkan kepada polis untuk siasatan lanjut.Katanya, beliau tidak membuat laporan polis membabitkan perkara berkenaan, tetapi akan berhubung dengan Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar, sendiri membabitkan penemuan kamera pengintipan berkenaan.Beliau berkata, Khalid sepatutnya bertemu dengannya semalam, tetapi tidak dapat berbuat demikian berikutan terpaksa menghadiri kes mahkamah. 
Kita pergi lebih tinggi dari membuat laporan polis, katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Exco di sini, semalam. 

Kelmarin, ramai pemimpin termasuk pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendesak supaya Abdul Khalid membuat laporan polis berhubung penemuan kamera yang tersembunyi di sebalik langsir di pejabatnya, dua minggu lalu. 

Difahamkan, hasil siasatan dalaman yang dijalankan mendapati, kamera berkenaan diletakkan di situ seminggu sebelum ia ditemui. 

No comments:

Post a Comment