Search This Blog

Thursday, August 12, 2010

Keputusan hari ini

SHAH ALAM: Nasib pemandu yang dituduh membunuh anak teman wanitanya, Syafiah Humaira Sahari, 4, sama ada dibebaskan daripada pertuduhan atau dipanggil membela diri akan ditentukan Mahkamah Tinggi, hari ini.
Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki membuat keputusan itu selepas kedua-dua pihak pendakwaan dan pembelaan selesai mengemukakan hujah masing-masing, semalam. Mohd Fazli Azri Jamil, 28, dituduh membunuh kanak-kanak itu di padang bola sepak Jalan Utama, Kawasan Rumah Murah Batu 30, dekat Batang Kali, jam 6.30 petang, 25 Februari lalu.
Bagi perbuatan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan berdepan hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Selain Idham, pendakwaan diwakili oleh dua lagi Timbalan Pendakwa Raya, Hanim Mohd Rashid dan Zureen Elina Mohd Dom. Tertuduh pula diwakili oleh peguam bela, Gurbachan Singh.

Sepanjang perbicaraan yang bermula sejak 7 Jun lalu, pihak pendakwaan memanggil 33 saksi termasuk teman wanita tertuduh yang juga ibu mangsa, Siti Nurhanim Aziz, 25.

Kes itu mendapat liputan meluas apabila kanak-kanak itu meninggal dunia dengan kesan luka dipercayai didera teman lelaki ibunya.

Terdahulu, Idham ketika berhujah berkata, keterangan mengikut keadaan membuktikan bahawa tertuduh menyebabkan kecederaan yang membawa kematian mangsa.

No comments:

Post a Comment