Search This Blog

Thursday, August 12, 2010

'Ghaib' lepas beli kad prabayar

KUALA LUMPUR: Seorang bapa runsing apabila anak perempuannya yang hilang sejak dua bulan lalu masih gagal dikesan walaupun pelbagai usaha dilakukannya termasuk mendapatkan khidmat pengamal perubatan tradisional.

RISAU...Abd Malek menunjukkan gambar anaknya, Nurul dan laporan polis yang dibuatnya.
RISAU...Abd Malek menunjukkan gambar anaknya, Nurul dan laporan polis yang dibuatnya.

Abd Malek Abd Aziz, 47, berkata anak kedua daripada tiga beradik itu gagal dikesan selepas keluar dari rumahnya pada jam 8.30 malam untuk membeli kad tambah nilai di kedai berdekatan rumahnya di Taman Medan di sini.

“Sebelum keluar, dia (Nurul) meminta RM6 daripada ibunya, Rokiah Arshad, 53, untuk membeli kad tambah nilai prabayar RM5, manakala baki digunakan bagi membeli air. Bagaimanapun, sehingga lewat malam kelibatnya masih tidak kelihatan.

“Saya dan isteri cuba menghubungi telefon bimbitnya berkali-kali, tetapi tidak dijawab. Kami cuba mencari di rumah sanak-saudara serta kawannya, namun hampa,” katanya.

Selepas pelbagai usaha mengesan mangsa gagal, dia membuat laporan polis.
Malah, selepas beberapa kali menghubungi telefon anaknya, panggilan itu dijawab seorang wanita tidak dikenali dengan loghat Indonesia serta mendakwa berada di Tawau, Sabah.

“Saya berjumpa beberapa pengamal perubatan tradisional dalam usaha mengesannya dan dimaklumkan Nurul masih berada di Lembah Klang, namun dalam keadaan kebingungan.

No comments:

Post a Comment