Search This Blog

Thursday, August 26, 2010

Dipukul enggan sertai geng samseng

GEORGETOWN: Gara-gara enggan menyertai kumpulan samseng, tiga lelaki dilaporkan cedera akibat dipukul dalam pergaduhan di kedai makan Pasar Air Itam, kelmarin.
Kejadian berlaku kira-kira jam 8.30 malam apabila sekumpulan 14 lelaki berusia lingkungan 20-an dipercayai terbabit dalam serangan itu mengakibatkan tiga lelaki cedera parah.
Timbalan Ketua Polis Daerah Timur Laut, Superintendan Abdul Halim Bulat berkata, berdasarkan siasatan awal, pihaknya mendapati kecederaan ketiga-tiga lelaki itu disebabkan mereka enggan menyertai kumpulan samseng.

Katanya, sejurus selepas kejadian, polis menahan tujuh lelaki berusia lingkungan 20-an di beberapa lokasi.

Menurutnya, ketujuh-tujuh lelaki itu dibebaskan selepas keterangan diambil.

“Polis meminta saksi membantu siasatan dengan menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut (IPDTL) di talian 04-2181822.

Sementara itu, seorang ahli keluarga mangsa yang ditemui menafikan anak mereka terbabit dalam kumpulan samseng, sebaliknya mereka menjadi mangsa keadaan ketika makan di kedai itu.

Dia yang enggan dikenali berkata, anak mereka mendakwa didatangi sekumpulan samseng dan mendakwa meja yang mereka duduki adalah meja sering digunakan kumpulan berkenaan.

No comments:

Post a Comment