Search This Blog

Thursday, August 12, 2010

Dicabul buang santau

KUANTAN: Hasrat seorang tukang masak wanita mahu membuang santau melalui kaedah rawatan perubatan tradisional dengan seorang bomoh lelaki bertukar sejarah hitam apabila dicabul lelaki terbabit dalam kejadian di sebuah rumah di Taman Inderapura di sini, pertengahan Julai lalu.
Dalam kejadian itu, mangsa berusia 26 tahun datang ke rumah bomoh lelaki terbabit selepas diperkenal rakan sekerja untuk mengadu mengalami sakit seluruh tubuh akibat disantau.
Difahamkan, ketika berada di rumah bomoh terbabit yang berusia 40-an itu, mangsa diarah masuk ke bilik untuk sesi rawatan dan diarah berbaring atas tilam.

Ketika rawatan, bomoh terbabit mencabul mangsa dengan mengusap tubuh sebelum meramas payu daranya selepas mengarahkan mangsa mendiamkan diri.

Mangsa membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan selepas menceritakan kejadian itu kepada rakannya.

Timbalan Ketua Polis daerah, Superintendan Zulkifli Taha, ketika dihubungi di sini, semalam mengesahkan menerima laporan kejadian terbabit.

“Suspek kini direman di lokap IPD Kuantan untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman 10 tahun penjara atau denda, atau sebatan jika disabitkan kesalahan,” katanya.

No comments:

Post a Comment