Search This Blog

Thursday, August 12, 2010

Baby dipercayai jadi keldai dadah Afrika12/08/2010 8:23pm

KUALA LUMPUR - Seorang ibu hari ini mendakwa anak gadisnya telah dibawa lari ke Afrika Selatan oleh orang yang tidak dikenalinya pada Isnin lepas dan bimbang anaknya itu dijadikan keldai dadah.
Roslah Abdul Jani berkata, anaknya Nur Dhiya Ain Rosman yang dikenali sebagai Baby, 19, telah menghubunginya kira-kira pukul 1.30 pagi Isnin lepas bagi memaklumkan kepadanya yang dia akan terbang ke Afrika Selatan pada 2.50 pagi.
"Dia telefon saya dalam keadaan tergesa-gesa dan beritahu yang dia sekarang berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk menaiki pesawat ke Afrika (Selatan) dengan kawannya orang Afrika dan akan pulang tiga hari selepas itu (Khamis),” katanya pada sidang berita di Biro Aduan Komuniti Pemuda Umno di sini hari ini.
Roslah berkata, pada masa itu beliau sedang dalam perjalanan dari Melaka ke rumahnya di Brickfield dan tidak sempat bertanyakan lebih lanjut tujuan anaknya ke sana kerana dia terus mematikan telefon bimbitnya.
Beliau terus menghubungi pihak KLIA bertanyakan penerbangan pagi itu dan dimaklumkan terdapat sebuah pesawat akan ke Cape Town, Afrika Selatan yang transit di Doha, Qatar. - Bernama

No comments:

Post a Comment