Search This Blog

Friday, August 13, 2010

. 2 mayat lelaki ditemui di Ipoh

IPOH: Dua mayat lelaki ditemui dalam dua kejadian berasingan di sini hari ini dan semalam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ipoh, Supt Ibrahim Abu Bakar, berkata dalam kejadian pertama seorang lelaki ditemui mati lemas di sebuah lombong tinggal di Taman Sri Tanjung, Tanjung Rambutan di sini hari ini.
Ibrahim berkata, mayat mangsa kemudian dihantar ke Hosital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk bedah siasat.

Beliau berkata, Hoh dilaporkan keluar dari rumah abangnya sejak Rabu lalu tanpa sebarang pesanan, abangnya yang merasa bimbang kemudian keluar mencari mangsa dan terkejut apabila menemui mayat mangsa terapung di lombong berkenaan yang hanya terletak kira-kira 100 meter dari rumahnya.

Siasatan awal polis mendapati tiada sebarang kecederaan pada badan Hoh, dan mangsa dipercayai mati lemas akibat terjatuh ketika pergi ke lombong berkenaan.

Tiada unsur jenayah membabitkan mangsa dan polis mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut.
Dalam kejadian lain, seorang lelaki Roger A/L Arukanathan, 38, ditemui mati selepas terjatuh dari tingkat 10 sebuah pasar raya di sini semalam.

Ibrahim berkata, mangsa yang tinggal di Bercham mengalami cedera parah di kepala dan meninggal dunia di tempat kejadian dan mayatnya dihantar ke HRPB untuk bedah siasat.

"Kejadian pada 6.10 petang semalam itu disedari seorang pekerja pasar raya itu apabila terdengar bunyi seperti benda jatuh dan terkejut mendapati seorang lelaki terbaring dengan darah berlumuran di kepala dan badan.

"Kejadian itu sedang disiasat, dan setakat ini polis mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut," katanya. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment