Search This Blog

Sunday, August 8, 2010

10 pelacur warga asing ditahan
KUALA LUMPUR - Seramai 10 wanita asing yang menjalankan aktiviti pelacuran ditahan di sebuah premis yang berselindung di sebalik pusat kecantikan di Jalan Kuchai Lama di sini kelmarin.

Ketua Operasi Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Bukit Aman, ASP Khairi Anuar Rusli berkata, dalam serbuan kira-kira jam 10 malam, yang disertai dua pegawai dan 11 anggota itu, polis turut menahan sembilan pelanggan dan seorang penjaga premis warga China.

“Hasil risikan selama dua hari itu, kita dapati premis berkenaan bukan sahaja menjalankan rawatan kecantikan dan spa tetapi turut menawarkan khidmat seks,” katanya kepada media selepas serbuan itu.

Khairi Anuar berkata, semua wanita yang ditahan itu berumur antara 20 dan 30 tahun, manakala pelanggan premis terdiri daripada lelaki tempatan, berumur antara 20 dan 40 tahun. 

“Wanita asing dari beberapa negara ini menyalahgunakan pas lawatan sosial mereka dan dua daripada mereka tidak mempunyai dokumen pengenalan diri,” katanya. 

Menurutnya, premis yang beroperasi selama setahun itu juga tidak mempunyai lesen perniagaan dan operasinya bermula jam 12 tengah hari sehingga jam 1 pagi.

“Caj RM80 dikenakan kepada setiap pelanggan yang menginginkan oral seks dan RM150 untuk khidmat seks. Pelacur-pelacur ini juga perlu berbogel ketika menjalankan rawatan urutan kepada pelanggan premis,” katanya. - Bernama

No comments:

Post a Comment