Search This Blog

Thursday, July 15, 2010

Pemuda maut dilanggar lari
KULAIJAYA – Seorang pemuda maut dilanggar lari sebuah kereta dari arah bertentangan, di Kilometer 1, Jalan Kulaijaya-Kota Tinggi, kira-kira jam 8 pagi, di sini, semalam. 

Mangsa, Mohd Hafrul Bungkus, 25, dari Felda Sungai Sayong meninggal dunia di tempat kejadian berhampiran simpang masuk ke Taman Mas. 

Ketua Polis Daerah Kulaijaya, Superitendan Zulkefly Yahya berkata, dalam kejadian yang membabitkan tiga motosikal dan sebuah kereta itu, mangsa dipercayai sedang dalam perjalanan pulang dari tempat kerja di Senai. 

“Pada mulanya mangsa cuba elak sebuah kereta dari simpang Taman Mas yang mahu keluar ke jalan besar. 

“Bagaimanapun tindakannya menyebabkan mangsa berlanggar dengan sebuah motosikal di hadapan dan terjatuh sebelum dilanggar kereta dari arah bertentangan,” katanya. 

Zulkefly berkata, dalam kejadian sama, penunggang motosikal yang berada di belakang kereta terbabit turut mengalami cedera ringan selepas melanggar belakang kenderaan itu. 

Difahamkan, mayat mangsa dibawa ke Hospital Hospital Seri Maharaja Temenggong Tun Ibrahim, untuk dibedah siasat. 

Sehubungan itu, orang ramai yang melihat atau mempunyai maklumat berhubung kemalangan itu diseru untuk tampil membantu pihak polis menjalankan siasatan atau menghubungi Ibu Pejabat Daerah Kulaijaya di talian 07-6632222 sambungan 6476.

No comments:

Post a Comment