Search This Blog

Saturday, July 17, 2010

Lelaki bujang ditemui mati tergantung
KULIM - Seorang lelaki berusia 28 tahun yang dipercayai kecewa dengan teman lelaki istimewanya ditemui mati tergantung di bilik air rumahnya di Kampung Tai San, di sini, 4 petang kelmarin. 

Ibu mangsa berusia 62 tahun berkata, mangsa tidak bekerja dan baru kembali dari India sejak setahun lalu selepas melanjutkan pelajarannya di sana. 

“Saya sedang tidur di rumah ketika kejadian berlaku. Apabila terjaga, saya terdengar bunyi air pili dalam bilik air. 

"Saya sangka anak saya sedang mandi tetapi berasa pelik kerana mangsa terlalu lama dalam bilik air itu. 

"Apabila pintu dibuka, kami ternampak dia tergantung. Suami saya kemudiannya memaklumkan kejadian itu kepada jiran," katanya. 

Sementara itu, jurucakap polis berkata, siasatan awal mendapati mangsa sering terlibat dalam aktiviti keagamaan. 

Menurutnya, polis menjumpai sekeping nota dalam dompet mangsa, salinan kad pengenalan seorang lelaki dipercayai teman istimewanya. 

"Mayat mangsa ditemui tergantung dalam bilik air di bahagian belakang rumahnya dengan keadaan leher terjerut. 

"Selain itu, polis turut menemui sekeping nota bertulis, “Saya sayang Thina. Saya mati kerana Thina. Kerana Thina tipu saya"," katanya. 

Mayat mangsa kemudian dibawa ke Hospital Kulim untuk bedah siasat. Polis tidak mengesyaki sebarang perbuatan jenayah berlaku terhadap mangsa dan mengklasifikasikan kes sebagai mati mengejut. 

Beberapa kenalan mangsa yang ditemui berkata, mangsa sering ditipu oleh kenalannya sehingga dia sanggup memberikan wang dan barang kemas. 

No comments:

Post a Comment