Search This Blog

Thursday, July 15, 2010

Isteri hilang sejak seminggu

REMBAU: Seorang suami diburu kebimbangan selepas isterinya menghilangkan diri secara misteri sejak seminggu lalu dan hingga kini gagal dikesan.
Kamaruzaman Othman, 47, berkata kehilangan isterinya, Litasuria Wahidin, 37, membuatkan hidupnya tertekan kerana pelbagai usaha dilakukan untuk mencari wanita itu, namun menemui kegagalan.
Menceritakan kejadian itu, katanya, ketika kejadian Rabu minggu lalu, dia keluar menghantar anaknya ke sekolah berhampiran kira-kira jam 7 pagi.

“Isteri saya pula keluar ke Pekan Rantau bersama seorang jiran kerana mempunyai urusan di bank sebelum dia terus hilang tanpa khabar berita sehingga kini.

“Jiran memberitahu ketika berada di pekan, isteri saya pergi ke mesin juruwang automatik (ATM) sebuah bank,” katanya yang bersedih dengan kehilangan isterinya itu.

Menurutnya, isterinya ada memberitahu dia ingin berjumpa dengan seorang rakan di situ selepas pergi ke ATM.

Katanya, jiran yang turut pergi bersamanya ke pekan berasa pelik kerana isterinya tidak muncul selepas beberapa lama menunggu di situ.

“Selepas puas menunggu, jiran itu cuba menghubungi telefon bimbit isteri saya, namun gagal menyebabkan dia menghubungi saya memaklumkan kejadian itu “Apa yang lebih membimbangkan adalah keselamatannya kerana saya takut kalau dia ditimpa perkara buruk,” katanya yang mempunyai lima anak berusia antara dua hingga 15 tahun hasil perkongsian hidup dengan isterinya.

Katanya, dia meminta kerjasama orang ramai yang melihat isterinya supaya menghubunginya di talian 019-3477358 dan Shahrin Othman di talian 019- 6232104 atau balai polis berhampiran.

No comments:

Post a Comment