Search This Blog

Friday, July 16, 2010

Eksekutif lesap

KUALA LUMPUR: Kehilangan seorang lelaki berusia 32 tahun menjadi misteri selepas kereta miliknya ditemui dalam keadaan lampu depan terpasang manakala dokumen pengenalan dirinya ditemui di dalam kereta itu.
Mangsa, Lim Kian Teck yang bekerja sebagai Eksekutif Pemasaran di syarikat telekomunikasi dilaporkan hilang sejak 3 Julai lalu oleh rakan sekerja selepas tidak datang bekerja.
Pada keesokan harinya, anggota polis peronda menghubungi ibu mangsa dan memaklumkan kereta mangsa ditemui berhampiran kawasan kilang di Serdang.

Ibu mangsa, Kwek Fong Sin, 69, berkata kali terakhir dia berjumpa dengan anak lelakinya itu dua hari sebelum keretanya ditemui kerana tinggal berasingan dan mendapat berita kehilangannya selepas dimaklumkan rakan anaknya.

“Kali terakhir dia pulang ke rumah keluarga di Pelabuhan Klang dalam keadaan baik dan tidak menunjukkan perubahan negatif. Dia seorang anak pendiam dan tidak suka berkongsi hal peribadi kepada keluarga.

“Saya menerima berita kehilangan anak saya itu selepas rakan sekerja menghubungi saya kira-kira jam 3 petang bertanyakan kenapa anak saya itu tidak datang bekerja dan gagal dihubungi,” katanya di Biro Pengaduan Awam MCA, di sini, semalam.

Menurutnya, sejurus menerima panggilan itu, dia turut menghubungi anak lelakinya, namun gagal, malah rakan juga tidak menemuinya. Kehilangan mangsa menjadi lebih misteri selepas kereta milik mangsa jenis Proton Wira berwarna perak ditemui ditinggalkan dalam keadaan mencurigakan.

Malah, lampu kereta juga dalam keadaan masih terpasang, tingkap dan pintu bahagian pemandu juga dalam keadaan terbuka selain dokumen pengenalan diri dan beberapa kad bank ditinggalkan dalam kereta itu.

Beliau berkata, dia menolak anaknya dilarikan along kerana anaknya itu tidak mempunyai masalah kewangan sebelum ini.

Sementara itu, Ketua Biro Pengaduan Awam MCA, Datuk Michael Chong meminta individu yang mempunyai maklumat berhubung mangsa diminta menghubungi pejabatnya di talian 03-21615678 atau mana-mana balai polis berhampiran

No comments:

Post a Comment