Search This Blog

Sunday, July 11, 2010

Dua beradik maut dirempuh trelerKEADAAN kereta mangsa yang dirempuh treler dalam kemalangan maut di Lebuh Raya Utara-Selatan di Ipoh, Perak semalam.

IPOH – Hasrat seorang abang untuk membantu adiknya yang terlibat dalam kemalangan berakhir dengan tragedi apabila kedua-dua mereka maut dirempuh treler di Kilometer 272.6, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Gunung Lang di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira 12.20 tengah hari itu, Tan Ban Sheng, 33, dan adiknya Tan Woan Yin, 24, masing-masing dari Sungai Petani dan Alor Setar, Kedah maut dalam keadaan mengerikan apabila badan mereka putus dan terperosok di bawah treler berkenaan.
Kawasan kemalangan terbabit di laluan terus Simpang Pulai-Pulau Pinang itu merupakan lokasi sama kemalangan maut melibatkan sebuah bas ekspres yang meragut 10 nyawa pada 26 Disember tahun lalu.
Ketua Trafik Ipoh, Deputi Supritendan Mohd. Rodzi Rajab berkata, sebelum kejadian, kira-kira pukul 9.30 pagi, kenderaan Proton Saga berwarna putih dinaiki Woan Yin dipercayai dalam perjalanan ke Alor Setar dari arah selatan itu terbabas.
kredit : kosmo.com.my

No comments:

Post a Comment